Škola za strane jezike Pappagallo utemeljena je 1989. godine, a u narednih trideset godina izrasla je u najpoznatiju i najbolju takvu školu na ovom području.

Ono što nas izdvaja od drugih škola stranih jezika jest prvenstveno jedinstven pristup učenju i polaznicima. Naime, Pappagallo je škola koja je svoju dugogodišnju tradiciju posvetila razvijanju posebnih i dugotrajnih odnosa s obiteljima svojih polaznika što je zapravo i razlog zašto se isti polaznici, od svoje treće godine pa na dalje, iz godine u godinu, vraćaju u našu školu te dijele čarobno iskustvo učenja stranih jezika i otkrivanje stranih zemalja upravo s nama.

Škola nudi tečajeve brojnih jezika među kojima su engleski, talijanski, njemački, španjolski, francuski, japanski, kineski jezik te hrvatski kao strani jezik.

Naravno, treba naglasiti i da su svi programi i ispiti usklađeni s europskim kriterijima znanja tako da je u našoj školi moguće pohađati verificirane tečajeve te dobiti diplomu koja služi kao javna isprava ali pripremati se i za cijeli niz međunarodno priznatih ispita.

Ponosni smo i na svoj profesionalni tim profesora koji nerijetko ostavljaju značajan trag na svoje polaznike svojim znanjem, entuzijazmom, predanošću, ali i samim odnosom koji grade sa svojim učenicima.

Samu nastavu moguće je pohađati na četiri različite lokacije: na Bačvicama ( Gupčeva 12), na Spinutu ( Teslina 16A) te Žnjanu ( Žnjanska 4).

Osim u prostorima škole, nastava se odvija i u brojnim gradskim poduzećima i bankama s obzirom na to da se trudimo da svi naši tečajevi budu prilagođeni samim polaznicima. U tom pogledu, nudimo i tečajeve poslovnog jezika te konverzacijske tečajeve, u sklopu grupe ili u obliku individualne nastave.

Cilj škole Pappagallo uvijek je bio opravdati povjerenje koje nam se daje iz godine u godinu te tako svojim radom zadržati naslov prijateljske škole visokih standarda.